Aktuelno

Četvoro dece stradalo u požaru u Novom Pazaru, traje borba za život oca: "Zadobio opekotine na više od 50 odsto tela"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/03/2023

-

08:59

Četvoro dece stradalo u požaru u Novom Pazaru, traje borba za život oca: "Zadobio opekotine na više od 50 odsto tela"
Četvoro dece stradalo u požaru u Novom Pazaru, traje borba za život oca: "Zadobio opekotine na više od 50 odsto tela" - Copyright Euronews/Enes Radetinac

veličina teksta

Aa Aa

Četvoro dece starosti od šest meseci do pet godina stradalo je u požaru dok su njihovi roditelji povređeni i nalaze se na Intenzivnoj nezi Opšte bolnice u Novom Pazaru, potvrđeno je za Euronews Srbija iz policije.

Pripadnici MUP, Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na lice mesta i stigli za nekoliko minuta, gde su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi, naveo je MUP.

"Prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena su četiri maloletna lica koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susednoj prostoriji", navodi načelnik odeljenja za vanredne situacije MUP-a u Novom Pazaru Darko Belić.

 

 

 

Dr Šefćet Hajrović, dečji hirurg iz Novog Pazara u izjavi ze Euronews Srbija kaže da je u 7.45 u bolnicu dovedeno četvoro dece od kojih je troje mališana bilo ugljenisano, dok je kod četvrtog deteta, koje je imalo opekotine lica i šaka, pokušana reanimacija.

"Nažalost, nije uspela. Svo četvoro dece prebačeno je u službu za patologiju gde će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija", navodi Hajrović.

Euronews/Enes Radetinac

 

Kako kaže, posle 10 minuta dovedeni su majka i otac. Dok majka dece ima lakše opekotine lica i podlaktica, lekari se još bore za život oca.

"Prebačen je u Kliniku za opekotine Kliničkog centra Srbije jer one pokrivaju 50 odsto površine njegovog tela. Osim toga, nagutao se ugljen monoksida i morao je biti intubiran. On je još uvek životno ugrožen", navodi dr Hajrović za Euronews Srbija.

 

Kako su za A1 istakli očevici, dva slučajna prolaznika su nešto posle sedam časova ugledala požar i zajedno sa komšijama krenuli u pomoć, ali nisu mogli dovoljno da se  približe zbog jake vatre.

Euronews/Enes Radetinac

 

U pomoć su pored vatrogasaca pritekli i policajci.

Gradske vlasti Novog Pazara odlučile su da ponedeljak, 6. mart, bude proglašen Danom žalosti zbog tragične smrti četvoro dece u požaru u tom gradu. Prema Odluci, sve zastave u gradu će biti spuštene na pola koplja,  mediji i ugostiteljski objekti će se uzdržati od emitovanja muzike, s svi zabavni događaji će biti odloženi, prenosi RTV Novi Pazar.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uputilo je saučešće povodom stradanja četvoro dece u požaru u Novom Pazaru.

"Stradanje dece je najstrašnija tragedija, koja pogađa celo društvo, a Ministarstvo ovom prilikom izražava saučešće porodici i gradu Novom Pazaru. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim organima povodom ovog slučaja", navedeno je u saopštenju.

 

Komentari (0)

Srbija