Aktuelno

Srpski mladići: Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije su nas izvukli iz kola i pretukli u Jošanici

Komentari

Autor: Kosovo online

08/03/2023

-

11:04

Srpski mladići: Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije su nas izvukli iz kola i pretukli u Jošanici
Srpski mladići: Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije su nas izvukli iz kola i pretukli u Jošanici - Copyright V. Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije u selu Jošanica kod Leposavića maltretirali su i naneli telesne povrede srpskim mladićima L. Đ. (23) i Đ.M. (24), koji žive u tom selu, piše Kosovo online. Oni se nalaze na odeljenju hirurgije u KBC u Severnoj Mitrovici i njihovo stanje je pod nadzorom, ali za sada se osećaju dobro.

Kako je za Kosovo onlajn potvrdio Đ. M, on i L.Đ. su se automobilom kretali polako, kada su ih pripadnici specijalne polciije zaustavili i izvukli uz automobila, a zatim počeli da udaraju u glavu.

"Nešto oko 19.30 krenuli smo polako kolima kroz selo da tražimo moj izgubljeni telefon. Vozio sam polako kada su nas presrela dva džipa iz kojih je izašlo oko osam uniformisanih specijalaca. Prišli su, izvukli nas iz kola i počeli da maltretiraju. Udarali su nas u glavu u rebra i kada su shvatili da ovde živimo pustili su nas da odemo kućama. Obojica smo u bolnici na hirurgiji, bole nas rebra, ali za sada smo dobro na posmatranju", kazao je Đ. M.

On je dodao da slučaj nisu prijavili policiji.

Kancelarija za KiM: Međunarodna zajednica da osudi napad

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da od međunarodnih organizacija i Brisela očekuje da jasno osude napad na dvojicu mladića u Jošanici kod Leposavića i slične incidente, a od Prištine da za primer drugima kazni policajce nasilnike, jer će u suprotnom svaki siledžija u policijskoj uniformi imati blanko dozvolu da "maltretira i prebija" po sopstvenom izboru i nahođenju.

Kako se navodi, brutalno i ni sa čim izazvano prebijanje srpskih mladića Đ.M.(24) i L. Đ. (23) u Jošanici kod Leposavića jeste prava slika stvarnosti u kojoj je srpski narod prinuđen da živi na Kosovu i Metohiji.

Oni su sa povredama hospitalizovani, a porodice mladića odmah je primio i predsednik Privremenog organa Zoran Todić i ponudio im pomoć i podršku.

"Ti momci su bez ikakvog povoda i razloga sinoć bili izloženi torturi od strane pripadnika specijalne policije ROSU, a najstrašnije je to što prekomerna upotreba sile i primenjivanje policijske torture nije puki incident, već direktan nalog vlasti u Prištini da se Srbi na svakom koraku maltertiraju i zastrašuju", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Kako se navodi, policajci albanske nacionalnosti nema šta da traže na severu Kosova i Metohije i njihovo prisustvo je protivzakonito i direktno suprotno Briselskom sporazumu. Ističe se da je očigledno zadatak Rosu specijalaca na severu teror i zastrašivanje, kao i da to sve otvorenije pokazuju.

"U trenutku kada se, uz posredovanje međunarodnih predstavnika, traži prostor za normalizaciju odnosa Beograda i Prištini, na terenu Priština i dalje ulaže napore da se postigne sasvim suprotno i da srpsko-albanski odnosi budu dodatno narušeni, a međuetnički jaz produbljen", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija