Aktuelno

Direktor OŠ u Loznici u kojoj je nađena bomba: Đak drugog razreda video napravu u dvorištu i predao je nastavniku

Komentari

Autor: S. T.

09/03/2023

-

10:45

Direktor OŠ u Loznici u kojoj je nađena bomba: Đak drugog razreda video napravu u dvorištu i predao je nastavniku
Direktor OŠ u Loznici u kojoj je nađena bomba: Đak drugog razreda video napravu u dvorištu i predao je nastavniku - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Bombu, koja je juče pronađena u školskom dvorištu OŠ Jovan Cvijić u Loznici, pronašao je učenik drugog razreda tokom velikog odmora i predao je dežurnom nastavniku, a uprava škole odmah je alarmirala policiju.

Direktor OŠ "Jovan Cvijić" Jovan Đurović rekao je za Euronews Srbija da se sve dogodilo juče popodne, negde oko 15 sati, kada je dete drugog razreda u školskom dvorištu pronašlo napravu koja je ličila na bombu.

"Imamo veliko dvorište i na obodu školskog parka, pored ograde iza koje je gradilište, dete je pronašlo napravu koja je ličila na bombu i predalo je dežurnom nastavniku. Odmah su me obavestili o tome, pozvali smo policiju. Napravu smo izmestili van škole, na drugi kraj školskog dvorišta", priča Đurović.

Navodi da je policija odmah došla, obezbedili su mesto gde je je odložena "sumnjiva naprava".

"Ubrzo je iz policije došla nova ekipa koja je uklonila napravu iz dvorišta, kompletno su pregledali školsko dvorište i celu školsku zgradu. Danas se nastava odvija po planu", priča Đurović.

Dodaje da škola od policije još nije dobila izveštaj da li je u pitanju prava bomba ili nešto što liči na bombu. Međutim, u policiji su juče popodne za Euronews Srbija potvrdili da je reč o pravoj bombi i da je pretpostavka da je bomba bila u dvorištu duže vreme pre nego što je pronađena.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija