Aktuelno

Optužen muškarac za pokušaj ubistva u Rakovici

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2023

-

13:25

Optužen muškarac za pokušaj ubistva u Rakovici
Optužen muškarac za pokušaj ubistva u Rakovici - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv P. Ć. (31) zbog sumnje da je 28. jula 2022. godine u Rakovici ispalio najmanje dva projektila iz pištolja na F.P, koji je tom prilikom zadobio prostrelnu ranu ramena.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo Ubistvo u pokušaju, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.  

Tužilaštvo je predložilo sudu da P. Ć. produži pritvor u kojem se nalazi od hapšenja 15. septembra 2022. godine, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Postoji opravdana sumnja da je P. Ć. 28. jula 2022. godine pet minuta posle ponoći ispalio najmanje dva projektila u pravcu F.P. koji se u tom trenutku nalazio na mestu suvozača vozila u pokretu.

P. Ć. se potom udaljio sa lica mesta, a oštećeni je svojim mobilnim telefonom pozvao Hitnu pomoć. Pretresom stana 5. septembra 2022. godine, koji su obavili policijski službenici u njegovoj kući je pronađena manja količina marihuane, 0,12 grama, pa se P. Ć. na teret stavlja i krivično delo Neovlašćeno držanje opojnih droga.

Komentari (0)

Srbija