Aktuelno

Istraga protiv osumnjičenog za silovanje u Novom Sadu, određeno mu je zadržavanje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/03/2023

-

17:46

Istraga protiv osumnjičenog za silovanje u Novom Sadu, određeno mu je zadržavanje
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je naredilo istragu protiv muškarca osumnjičenog za silovanje. On je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kom roku je priveden i saslušan u Tužilaštvu. 

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, naredba je doneta povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu 8. marta 2023. godine.

"Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je donelo Naredbu o sprovođenju istrage protiv S.E. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 178 stav 1, kaznom zatvora u trajanju od pet do dvanaest godina", navedeno je u saopštenju. 

Nakon saslušanja osumnjičenog, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora, zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, opasnosti da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

"U cilju zaštite žrtve seksualnog nasilja, javni tužilac je oštećenom licu rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", navedeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

Srbija