Aktuelno

Produžen pritvor trojici u Novom Sadu za pozivanje na nasilno svrgavanje vlasti

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2023

-

12:36

Produžen pritvor trojici u Novom Sadu za pozivanje na nasilno svrgavanje vlasti
Viši sud u Novom Sadu - Copyright Viši sud u Novom Sadu/ns.vi.sud.rs

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, Slobodanka Gutović, donela je rešenje kojim je produžila pritvor trojici osumnjičenih za pozivanje građana na nasilno rušenje vlasti. Pritvor osumnjičenima prema ovom rešenju može trajati do 16. aprila.

Pritvor je produžen osumnjičenima D.B, M.J. i I.T. za još 30 dana zbog sumnje da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, objavljeno je na sajtu Višeg suda u Novom Sadu.

Naredbom o sporovođenju istrage Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, D.B. se sumnjiči za krivična dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenom M.J. na teret su stavljena krivična dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška krađa, dok je I.T. osumnjičen za krivična dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pritvor osumnjičenima prema ovom rešenju može trajati do 16. aprila.

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage povodom održavanja protesta u Beogradu ispred Predsedništva 15. februara i događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti, kada je tog dana u prepodnevnim časovima u Sremskoj Kamenici iz motornog vozila osumnjičenog D.B. iz Bačke Palanke oduzeta lovačka puška sa optičkim nišanom i municijom.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje istog dana, dok je izvršeno pretresanje stanova i drugih prostorija na više lokacija, kojom prilikom su oduzeti predmeti krivičnog dela, uzeta su obaveštenja od više osoba na okolnost njihovih saznanja, te su donete odgovarujuće naredbe za veštačenja.

Komentari (0)

Srbija