Aktuelno

U saobraćajnim nesrećama u poslednja tri dana poginulo 10 ljudi, među njima tri pešaka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/03/2023

-

20:13

U saobraćajnim nesrećama u poslednja tri dana poginulo 10 ljudi, među njima tri pešaka
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja tri dana u Srbiji je u saobraćajnim nezgodama poginulo čak 10, a povređena su 63 učesnika u saobraćaju, saopštio je MUP.

Najveći broj poginulih, ukupno šest, bili su vozači putničkih vozila, tri poginula bili su pešaci, a po jedan učesnik u saobraćaju smrtno je stradao u svojstvu vozača bicikla i vozača mopeda.

Kada je reč o nezgodama u kojima su poginuli vozači putničkih vozila, četiri nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine, nakon čega je došlo do sletanja vozila sa kolovoza, a četiri od šest poginulih vozača nisu koristili sigurnosni pojas, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su po dva učesnika u saobraćaju poginula na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i Policijske uprave u Pančevu, a po jedan na teritoriji policijskih uprava u Vranju, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Uprava saobraćajne policije upozorava sve građane da prelaz između zime i proleća predstavlja period godine kada strada veliki broj učesnika u saobraćaju.

U toku prošle godine, u poslednjih deset dana marta meseca, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 20, a povređeno 450 učesnika u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da u narednom periodu povećaju opreznost i da poštovanjem propisa direktno doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Komentari (0)

Srbija