Aktuelno

Pripadnici MUP i BIA među devetoro optuženih za krijumčarenje velike količine kokaina iz Južne Amerike

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2023

-

13:32

Pripadnici MUP i BIA među devetoro optuženih za krijumčarenje velike količine kokaina iz Južne Amerike
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv devetočlane grupe, među kojima su pripadnici MUP-a i BIA, kojoj se na teret stavlja krijumčarenje velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Optužnicom, koja još nije pravosnažna, kao vođa ove grupe tereti se crnogorski policajac LJ. M, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Pored Milovića, optuženi su i radnica BIA D.J., njen suprug D.J., vlasnik firme "Blumen market" A.M., S.K., M.K., M.P., Ž.F. i M.K.

Grupa se sumnjiči da je od 2019. godine do 2. avgusta prošle godine, učestvovala u transportu kokaina prekookeanskim brodovima iz Evkadora u Roterdam, odakle su ga prenosili u zemlje Evropske unije, a sumnja se da su drogu prodavali u Holandiji.

Optužnica je predata Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu na potvrđivanje. 

Sumnja se da su iz Srbije u Crnu Goru transportovali veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagali u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

A.M. se optužnicom na teret stavlja da je po Milovićevim nalozima pripadnicima grupe dao na korišćenje kamione svog preduzeća, kako bi novac iz Holandije prevozili u Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku.

S.K je optužen da je ostalim pripadnicima prenosio Milovićeve naloge, a deo novca od prodaje narkotika je, kako se sumnja, zadržao za sebe. Sumnja se da su D.J. i M.K. preuzimali novac koji je stigao iz Holandije, dok je D.J. zajedno sa svojom suprugom D.J. pakovao novac u vakum kese nakon čega su ga zajedno prevozili u Crnu Goru.

Deo tog novca D.J. je kao nagradu zadržavao za sebe. Takođe, D.J. je preko svoje supruge priapadnice BIA, kako se sumnja, dobijao podatke o bezbednosno interesantnim osobama međunarodnog organizovanog kriminala, pa je te informacije prenosio Miloviću.

Pamučina, inače vozač u Milojevićevoj firmi, kako se sumnja, angažovao je Ž.F. da u Holandiji preuzima novac i prevozi ga u Srbiju i Crnu Goru.

Optužena su još dvojica vozača pomenute firme Ž.F. i M.K., koji se terete da su takođe na mestima utovara droge u Holandiji preuzimali novac, koji su kasnije prevozili u Srbiju ili u Crnu Goru kako bi ga predali Miloviću.

Komentari (0)

Srbija