Aktuelno

Glavni urednik "Informera" otišao na izdržavanje zatvorske kazne i najavio da započinje štrajk glađu

Komentari

Autor: Blic, Informer

03/04/2023

-

10:25

Glavni urednik "Informera" otišao na izdržavanje zatvorske kazne i najavio da započinje štrajk glađu
Glavni urednik "Informera" otišao na izdržavanje zatvorske kazne i najavio da započinje štrajk glađu - Copyright Aleksandar Jovanović Cile/Informer

veličina teksta

Aa Aa

Dragan J. Vučićević, glavni urednik "Informera", otišao je danas na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Vučićević je dobio poziv na izdržavanje zatvorske kazne jer je odbio da plati kaznu od 200.000 dinara zbog uvreda iznetih na Tviteru na račun novinara Jugoslava Ćosića.

"Rekao sam da ću ići u zatvor i evo idem u zatvor, javljam se na odluženje zatvorske kazne. Sve sam rekao, sve znate. Kada pređem ovu kapiju, obavestiću zatvorsku upravu da stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva, jedan je revizija postupka, na osnovu koje sam osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića, jer mislim da je presuda skandalozna, politička. Drugi zahtev je pokretanje inicijative za dekirminalizaciju uvrede", naveo je Vučićević.

Aleksandar Jovanović Cile/Informer

 

On je prošle nedelje izjavio da je osuđen zato što "smeta nekim centrima moći i jer ga neke sudije ostrašćeno politički mrze".

"Ne pravim ja od sebe nikakvu žrtvu. Neću da kažem da sam ja veliki mučenik. Ja samo poštujem presudu pravosuđa i ukazujem na činjenicu da se u srpskim sudovima, u dobrom delu sudi ne po pravu, zakonu i pravdi, nego po politici. U ovom konkretnom slučaju ja sam osuđen politički. Tvrdim to, imam dokaze za to", rekao je on. 

Inače, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je ranije da za Srbiju ne bi bilo dobro da glavni urednik "Informera" ode u zatvor i dodao da ga je "u telefonskom razgovoru molio da odustane od odluke da ide u zatvor".

Vučić je danas rekao da presuda glavnom i odgovornom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću zbog verbalnog delikta nije pravdena ni pravična.

"Mislim da nije pravedno ni pravično da čovek koji je u tim stvarima, nevezano za to koliko pozitvno ja o njemu mislim ili ne, nije važno i to ne sme da bude predmet bilo čijeg, pa ni mog izjašnjavanja, već je suština u tome da pogledate razloge zbog kojeg inače tuže nekoliko puta", rekao je Vučić za televiziju Pink i dodao: 

"Najavio je štrajk glađu i ja ne znam šta bih vam rekao, on se već nalazi na odsluženju kazne, to nije dobra vest za Srbiju, ali ćete videti sve to licemerje, jer nećete čuti reč izvini od onih koju su pravili naslovnu stranu da nikad neće otići u zatvor itd.", ocenio je Vučić.

Prema njegovim rečima postoje propisana krivična dela u zakonodavstvima u svetu.

"Problem je u tome što postoji raznovrsna praksa kod nas i što to nije pravedno i pravično, ja neću da ulazim u presude i nemam pravo kao predsednik da kritikujem", rekao je Vučić.




 

Komentari (0)

Srbija