Aktuelno

Oružje i droga zaplenjeni u akciji MUP-a, uhapšeno sedam osoba

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2023

-

22:38

Oružje i droga zaplenjeni u akciji MUP-a, uhapšeno sedam osoba
Oružje i droga zaplenjeni u akciji MUP-a, uhapšeno sedam osoba - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplemnili su na teritoriji Srbije veću količinu oružja i droge i uhapsili sedam osoba u međunarodnoj akciji sprovedenoj u okviru Evropske multidisciplinarne platforme za borbu protiv pretnji od kriminala (EMPAKT), saopštio je danas MUP.

Akcija je sprovedena u cilju suzbijanja nedozvoljene izrade, posedovanja, trgovine i nošenja konvertibilnog oružja i borbe protiv prepravke gasnog, startnog i signalnog oružja u vatreno oružje.

MUP Srbije

 

Zaplenjena su 23 ručno pravljena revolvera, 15 konvertibilnih pištolja, devet ručno pravljenih pušaka, četiri pištolja, četiri puške, četiri ručne bombe, dva revolvera, dva krateža, jedan ručno pravljeni pištolj, pet lovačkih pušaka, devet detonatorskih kapisli, 2.581 komad municije različitog kalibra za vatreno oružje i 105 komada municije za konvertibilno oružje.

MUP Srbije

 

U toku akcije pronađeno je i više od kilogram marihuane, 243 grama heroina i manja količina kokaina.

U akciji su učestvovali pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije, Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju, Uprave za upravne poslove i područne policijske uprave, kao i Uprava carina.

Komentari (0)

Srbija