Aktuelno

Tužilaštvo traži osam godina zatvora za vozača koji je na pešačkom prelazu na Bulevaru kralja Aleksandra usmrtio pešaka

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2023

-

12:24

Tužilaštvo traži osam godina zatvora za vozača koji je na pešačkom prelazu na Bulevaru kralja Aleksandra usmrtio pešaka
Tužilaštvo traži osam godina zatvora za vozača koji je na pešačkom prelazu na Bulevaru kralja Aleksandra usmrtio pešaka - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv M.N. zbog sumnje da je 7. decembra prošle godine na pešačkom prelazu u Bulevaru kralja Aleksandra udario M.L, koji je od zadobijenih povreda preminuo. 

Tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog glavnog pretresa okrivljenog M.N. osudi na kaznu zatvora u trajanju od osam godina, kao i da mu izrekne meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, navodi se u saopštenju tog tužilaštva. 

M.N. se optužnim predlogom tereti sa krivično delo "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja". 

Optužnim predlogom M.N. je stavljeno na teret da se da je tog dana u naselju gde je dozvoljena brzina 50 kilometara na sat, kretao brzinom od oko 122 kilometra na sat i vršio preticanje vozila preko neisprekidane uzdužne linije koristeći traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera, pri čemu na pešačkom prelazu brzinu vozila nije prilagodio tako da može bezbedno da propusti pešake koji su već stupili na pešački prelaz. 

Sumnja se da je M.N. naglo skrenuo udesno i vozilom kojim je upravljao udario pešake, M.L. i M.V.L. koji su kolovoz prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, usled čega je oštećeni M.L. zadobio povrede od kojih je preminuo na licu mesta, a oštećena M.V.L. tešku telesnu povredu.

Okrivljeni je prilikom saslušanja u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela, navodeći da je morao naglo da skrene i da doda gas da ne bi udario pešaka koji je krenuo da prelazi kolovoz, pa kada je želeo da se vrati u svoju traku izgubio je kontrolu nad vozilom i osetio udarac.

U toku postupka su ispitani svedok oštećena M.V.L. i dva svedoka očevica događaja, izvršeno je veštačenje tehničke ispravnosti motornog vozila, saobraćajno-tehničko veštačenje od strane komisije sudskih veštaka, kao i dva sudsko-medicinska veštačenja za oštećene M.L. i M.V.L, a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi.

Komentari (0)

Srbija