Aktuelno

Hitna pomoć: Veliki broj intervencija tokom prazničnog dana i protekle noći

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2023

-

07:37

Hitna pomoć: Veliki broj intervencija tokom prazničnog dana i protekle noći
Hitna pomoć: Veliki broj intervencija tokom prazničnog dana i protekle noći - Copyright TANJUG / KANCELARIJA ZA KIM

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu je praznični dan 1. maj protekao uz veliki broj intervencija ekipa Hitne pomoći, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Tokom prazničnog dana Hitna pomoć je imala ukupno 172 intervencije, od toga 45 na javnim mestima, a dogodilo se sedam saobraćajnih nesreća, od kojih jedna teška.

Na putu ka Sremčici, ženska osoba starosti 27 godina pala je sa motora i sa teškim traumama je prevezena u Urgentni centar. U ostalih šest saobraćajnih nezgoda lakše je povređeno pet osoba, koje su zbrinute na licu mesta.

Tokom protekle noći u Beogradu su se desile dve saobraćajne nezgode, od kojih jedna teška i to na Zrenjaniskom putu, kod skretanja za Kotež, u kojoj je povređeno pet osoba, od kojih je jedna zadobila teške telesne povrede. 

Reč je o muškarcu starosti 43 godine, koji je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.
Ostali povređeni u saobraćajnoj nesreći na Zrenjaninskom putu su sa težim i lakšim povredama prevezeni takođe u Urgentni centar.

Hitna pomoć noćas je intervenisala ukupno 102 puta, od toga je 20 intervencija bilo na javnim mestima.

U ponedeljak i noćas bio je povećan i broj intervencija zbog osoba u alkoholisanom stanju, koje su prevožene na odeljenje toksikologije na VMA, a zabeležen je i veći broj tuča u kojima su učesnici zadobijali lakše povrede koje su sanirane na licu mesta, kažu u Hitnoj pomoći.

U velikom broju su se javljali i hronični bolesnici, a najviše je bilo poziva astmatičara, hipertenzičara i osoba sa simptomima moždanog udara i psihijatrijskim tegobama.

Komentari (0)

Srbija