Aktuelno

U beogradskim školama neće biti nastave u poslepodnevnoj smeni zbog tragedije na Vračaru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/05/2023

-

13:00

U beogradskim školama neće biti nastave u poslepodnevnoj smeni zbog tragedije na Vračaru
U beogradskim školama neće biti nastave u poslepodnevnoj smeni zbog tragedije na Vračaru - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Zbog tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar“, u beogradskim osnovim školama posle podne neće biti nastave, potvrđeno je za Euronews Srbija u Ministarstvu prosvete. U školi će biti samo dežurno osoblje.

Kako saznaje Euronews Srbija, roditelji pojedinih škola dobili su obaveštenja da će se učitelji starati o onim učenicima koji zbog obaveza roditelja ne mogu na drugi način da zbrinu decu. 

Podsetimo, u pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru život je izgubilo osmoro učenika i jedan radnik obezbeđenja škole, saopštio je MUP Srbije.

Ukupno je povređeno šestoro dece i jedna nastavnica i oni su trenutno zbrinuti u Tiršovoj i Urgentnom centru.

Učenik ove škole K. K. (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu, saopštio je MUP.

Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije. Ovim povodom za 13.15 sati Vlada Srbije je zakazala konferenciju za novinare.

Komentari (0)

Srbija