Aktuelno

Tokom Spasovdanske litije, na uglu Kralja Milana i Kralja Milutina pomen žrtvama iz Ribnikara i Mladenovca

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2023

-

18:26

Tokom Spasovdanske litije, na uglu Kralja Milana i Kralja Milutina pomen žrtvama iz Ribnikara i Mladenovca
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Vikarni episkop toplički Petar izjavio je  da će sutra tokom Spasovdanske litije, na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, biti služen pomen stradalima u OŠ "Vladislav Ribnikar" i nastradalima Mladenovcu. 

Episkop toplički Petar rekao je Tanjugu da će u Hramu Vaznesenja u 19 časova početi tradicionalna Spasovdanska litija, na čijem čelu će biti mošti Svetoga vladike Nikolaja Velimirovića.

Mošti Svetog Nikolaja Srpskog stigle su danas u Beograd, u hram Vaznesenja Gospodnjeg gde je, u prisustvu patrijarha Porfirija, počelo praznično bdenije sa služenjem molebana i unošenje mošti, u navečerje praznika Vaznesenja Gospodnjeg. Starešina Vaznesenjske crkve otac Arsenije rekao je uoči unošenja mošti da će mošti biti izložene u toj crkvi do početka spasovdanske litije sutra u 19 časova i da će do tada svi vernici SPC moći da se pomole pred njima.

Euronews Srbija

 

"Odatle će molitvena litija krenuti putem Hrama svetog Save na Vračaru. Zaustaviće se na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, gde će se služiti pomen nastradalima u OŠ Vladislav Ribnikar i u Mladenovcu", rekao je vikar patrijarha.

Nakon toga će, dodaje, litija nastaviti molitveni hod i zaustaviti se ispred Hrama Svetog Save, gde će se služiti moleban za mir, blagoslov i isceljenje, koje će služiti patrijarh Porfirije koji će se obratiti narodu.

Posle toga će vernici moći da se poklone i celivaju mošti Svetog vladike  Nikolaja Velimirovića.

Ovogodišnja slava glavnog grada Beograda Vaznesenje Gospodnje i tradicionalna Spasovdanska litija, zbog stradanja i gubitaka života mladih ljudi u gradskim opštinama Vračar i Mladenovac biće u znaku reči Svetog vladike Nikolaja Žičkog i Ohridskog "Molitvom izmolimo blagosloveni mir među ljudima".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija