Aktuelno

Određen pritvor Rusima osumnjičenim za pljačku zlatare u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

31/05/2023

-

19:41

Određen pritvor Rusima osumnjičenim za pljačku zlatare u Beogradu
Određen pritvor Rusima osumnjičenim za pljačku zlatare u Beogradu - Copyright prvi.os.sud.rs

veličina teksta

Aa Aa

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio  pritvor dvojici ruskih državljana,  D.Z. i S.R., na osnovama koje je tražilo Prvo osnovno javno tužilaštvo, nezvanično saznaje Euronews Srbija.

Kako se navodi u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva, oni su osumnjičeni da su obili zlataru u Bulevaru kralja Aleksandra i da su tom prilikom ukrali veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, vrednosti više od tri miliona dinara.

Osumnjeni su danas saslušani, a nakon toga je tužilaštvo predložilo sudu da obojici osumnjičenih odredi pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, a prema D.Z. i jer postoje okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom da je ranije osuđivan.

Osumnjičeni D.Z. je danas prilikom saslušanja u tužilaštvu iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je osumnjičeni S.R. priznao izvršenje krivičnog dela, saopšteno je ranije iz Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Prema navodima krivične prijave Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Uprave kriminalističke policije, osumnjičeni su krivično delo teška krađa učinili 29. maja u jutarnjim časovima.

Sumnja se da su obili zlataru u Bulevaru kralja Aleksandra u vlasništvu oštećenog privrednog društva, a potom ukrali veću količinu zlatnog i srebrnog nakita u vrednosti od preko tri miliona dinara, nakon čega su se udaljili sa lica mesta. 

Komentari (0)

Srbija