Aktuelno

Produžen pritvor ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/06/2023

-

10:16

Produžen pritvor ocu dečaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar"
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor V. K, ocu dečaka koji je u OŠ "Vladislav ribnikar" ubio devet učenika i čuvara škole, a ranio šest osoba, za još 30 dana.

"Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 02.06.2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenom V. K produžio pritvor, a koji mu po tom rešenju može trajati najduže 30 dana. Pritvor je prema okrivljenom produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", navedeno je u saopštenju Suda.

Okrivljenom V. K na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Komentari (0)

Srbija