Aktuelno

Podignuta optužnica protiv dvojice muškaraca za pokušaj ubistva u Zemunu

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2023

-

14:47

Podignuta optužnica protiv dvojice muškaraca za pokušaj ubistva u Zemunu
Tanjug/AP/Matt Rourke - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv A.S. (20) i S.G. (20) jer su zajedno sa nepoznatom osobom pokušali da liše života I.M. 29. novembra 2022. godine u Zemunu.

Optužnica, kojom se okrivljeni terete da su kao saizvršioci izvršili krivično delo ubistvo u pokušaju, predata je Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva.

Postoji opravdana sumnja da su A.S i S.G. zajedno sa jednim NN licem pokušali da sa umišljajem liše života I.M. tako što su, kada su uočili oštećenog kako ide peške Ugrinovačkom ulicom, istrčali iz vozila u kojem su se nalazili i potrčali ka njemu.

Oštećeni je utrčao u prodavnicu, a za njim i nepoznata osoba, koja ga je oborila na pod i krenula da ga urada rukama i nogama po telu, nakon čega je u objekat ušao okrivljeni A.S. noseći sekiru kojom je oštećenom zadao više udaraca oštrim delom u predelu glave i tela.

Nakon toga u objekat je ušao i okrivljeni S.G. koji je I.M. zadao nekoliko udaraca nogom po telu, a zatim se udaljio, dok je sekiru od A.S. preuzelo NN lice i tupim delom sekire oštećenom zadalo više udaraca po glavi i telu, dok je A.S. nastavio da oštećenog šutira po telu, usled čega je žrtva zadobila teške telesne povrede.

Oba okrivljena se po rešenju Višeg suda u Beogradu od 12. maja nalaze u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom.

Komentari (0)

Srbija