Aktuelno

Osumnjičeni za ubistvo u Vrčinu 2008. ćutao na saslušanju kod tužioca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/06/2023

-

14:22

Osumnjičeni za ubistvo u Vrčinu 2008. ćutao na saslušanju kod tužioca
Osumnjičeni za ubistvo u Vrčinu 2008. ćutao na saslušanju kod tužioca - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan N.R. (44) zbog sumnje da je 4. marta 2008. godine u Vrčinu pucajući iz automatske puške ubio D.M. i ranio A.V, a potom pobegao, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Tereti se za krivično delo Teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

N.R. se nalazi u pritvoru od 13. maja ove godine kada je izručen iz Brazila, po poternici nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu iz 2008. godine.

U Brazilu je 2010. godine osuđen na kaznu od 13 godina i 7 meseci zatvora zbog krivičnog dela trgovina narkoticima.

Sumnja se da je on 4. marta najpre pozvao oštećene da dodju do njegove kuće u Vrčinu, kako bi bi razgovarali u vezi novčanih dugovanja koje on ima prema njima.

Sačekao je da oni oko 18:50 časova dodju vozilom do kuće pa je u pravcu džipa u kojem su se nalazili D.M. i A.V. sa terase drugog sprata kuće ispalio više projektila iz automatske puške marke "CZ" koju je navedenom prilikom neovlašćeno držao.

Tom prilikom je D.M. zadobio više ustrelnih rana usled kojih je preminuo iste večeri na Urgentnom centru u Beogradu, dok je A.V, koji je sedeo na mestu vozača, zadobio prostrelnu radu desne nadlaktice.

Nebojša R. je nakon toga napustio lice mesta i pobegao u nepoznatom pravcu.

Komentari (0)

Srbija