Aktuelno

Vaspitač iz Odžaka osumnjičen za 26 krivičnih dela - na teret mu se stavlja polno uznemiravanje dece

Komentari

Autor: Euronews Srbija/T.T.

07/06/2023

-

14:17

Vaspitač iz Odžaka osumnjičen za 26 krivičnih dela - na teret mu se stavlja polno uznemiravanje dece
Vaspitač iz Odžaka osumnjičen za 26 krivičnih dela - na teret mu se stavlja polno uznemiravanje dece - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Istraga protiv pedagoškog asistenta I.O. (26) iz Bogojeva koji se sumnjiči da je seksualno zlostavljao mališane iz Predškolske ustanove "Poletarac" u Odžacima, prešla je iz Osnovnog u Više javno tužilaštvo u Somboru zbog sumnje da je osumnjičeni počinio 26 krivičnih dela, potvrđeno je iz VJT za Euronews Srbija.

Osumnjičeni pedagoški asistent se nalazi u pritvoru od hapšenja, početkom maja, koji mu je prošlog petka produžen za još 30 dana. Postupak je trenutno u fazi istrage, dodaju iz VJT.

Pritvor mu je produžen da boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke, odnosno zakonske zastupnike oštećene dece, ali i bojazni da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela, kao i zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio obljubu zloupotrebom položaja za koju je predviđena kazna od pet do 12 godina zatvora.

Osumnjičeni je prema nezvaničnim informacijama inkriminisane radnje preduzimao u dužem vremenskom periodu u kontinuitetu i to od 1. septembra 2022. do 4. maja 2023. godine.

Podsetimo, za polno uznemiravanje dece u vrtiću "Poletarac" u Odžacima osumnjičen je I. O. (26), koji je u toj ustanovi bio zaposlen kao pedagoški asistent. Sumnja se da su oštećeni dečaci i devojčice uzrasta između tri i četiri godine starosti i da ih ima oko 30. Više o tome u posebnom tekstu.

Komentari (0)

Srbija