Aktuelno

Određen pritvor osumnjičenom da je pretukao maloletnika u Smederevu

Komentari

Autor: Tanjug

14/06/2023

-

14:46

Određen pritvor osumnjičenom da je pretukao maloletnika u Smederevu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu sud je odredio pritvor do 30 dana M.G. (18) zbog sumnje da je zajedno sa još dvojicom maloletnika pretukao 17-godišnjaka.  

Pritvor im je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenog, svedoke i saizvršioce, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

M.G. je osumnjičen da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje. Naime, sumnja se da su osumnjičeni i dvojica maloletnika 10. juna u večernjim satima, na javnom mestu u centru Smedereva, maloletnom oštećenom starom 17 godina naneli telesne povrede.

Sumnja se da su mu najpre zadali dva udarca u predelu noge i leđa, nakon čega je oštećeni pokušao da pobegne, da bi mu potom, kada su ga sustigli, zadali i više udaraca nogama i rukama po glavi i telu, kao i više udaraca kaišem po glavi i leđima.

Maloletnik je najpre zbrinut u urgentno-prijemnom bloku Opšte bolnice u Smederevu, da bi potom na dalji tretman bio upućen na Univerzitetsku dečiju kliniku u Beogradu. U narednom periodu tužilaštvo očekuje izveštaj o stepenu i vrsti telesnih povreda koje je maloletni oštećeni zadobio.

Komentari (0)

Srbija