Aktuelno

Urušio se deo stambene zgrade na Vračaru, evakuacija stanara (FOTO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija/J. Đurić

16/07/2021

-

12:55

Urušio se deo stambene zgrade na Vračaru, evakuacija stanara (FOTO)
Urušio se deo stambene zgrade na Vračaru, evakuacija stanara (FOTO) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

veličina teksta

Aa Aa

U Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu u Beogradu došlo je do urušavanja dela stambene zgrade.

Kako za Euronews Srbija kažu nezvanično u MUP-u u incidentu nema povređenih, a evakuacija stanara je "bezbedno izvršena".  

24sedam/Goran Sivački

 

Zgrada na Vračaru nalazi se na parceli pored aktivnog gradilišta. U Sekretarijatu za inspekcijske poslove Grada Beograda za Euronews Srbija kažu da su dobili informacije o slučaju i da je ekipa trenutno na terenu. Oni su potvrdili da se pored zgrade čiji deo je urušen vrše građevinski radovi. 

Ekipe spasilaca su na terenu. 

24sedam/Goran Sivački

 

Za sada nema informacija materijalnoj šteti, a prema rečima stanara, strahuje se da bi moglo doći do daljeg urušavanja objekta.

Stanari su novinarima na terenu rekli da su zidovi na zgradi počeli da pucaju jutros

"Videla pukotinu kod prozora na kupatilu i onda sam čula iz hodnika kako drugi stanari pričaju da odmah napustimo zgradu. Samo sam iznela kuče iz stana, uzela tašnu i izletela iz zgrade – rekla je za "24sedam" jedna od stanarki zgrade Zorica Stanimirović.

U jednom od stanova u zgradi, koji je pretrpeo najveću štetu, u trenutku urušavanja, prema rečima komšinice, nije bilo nikoga. 

"Moja ćerka živi stan iznad, komšinicin deo stana ispod se urušio. Na svu sreću komšinica nije tu, na odmoru je, tako da niko nije povređen", rekla je Milena Stanković, majka žene koja živi u stanu iznad.

Komentari (0)

Srbija