Aktuelno

Opšti haos na Aerodromu "Nikola Tesla": Putnici čekaju prtljag satima u prostoriji bez toaleta i bez ikakvih obaveštenja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/06/2023

-

19:38

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

"Ne znam šta da vam kažem" je sve što odgovaraju zaposleni na Aerodromu "Nikola Tesla" na pitanja velikog broja putnika koji su danas čekali prtljag i po nekoliko sati, u holu bez toaleta.

Nakon što je kompanija Er Srbija za danas najavila moguća odstupanja od planiranog reda letenja zbog kvara sistema za pregled prtljaga na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla", Euronews Srbija saznaje da je zbog manjka radnika nastalo i potpuno rasulo u sekciji za preuzimanje prtljaga (Baggage Claim).

"Ja ovako nešto nisam video. Doslovno se samo gomila izgubljeni prtljag. Radnici kažu da imaju manjak ljudi i da ne mogu da stignu da istovare sve", kaže nam jedan od putnika koji je želeo da ostane anoniman i koji je sa nama podelio fotografije kako je to ovog popodneva izgledalo na aerodromu.

"Prtljag ne dolazi, a na Lost & Found kažu da ne može da se prijavi nestanak ako je tu - negde na aerodromu, ali niko od zaposlenih ne zna gde tačno. I dok se vrtite u krug u holu punom porodica sa malom decom u kome nema nijedan toalet, mogu se samo čuti besni putnici i novi odgovori 'ne znam šta da vam kažem'", dodaje naš sagovornik.

Povodom situacije na aerodromu Nikola Tesla, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozvao je sutra u 8 sati na hitan sastanak rukovodstvo francuske kompanije Vansi koje prema koncesionom ugovoru rukovodi aerodromom u Beogradu.

"Na aerodromu pred poletanje prvog aviona za Čikago predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno je zamolio kompaniju Vansi da montiraju nove trake i da zaposle više ljudi. Ali nije vredelo pošto izgleda nisu čuli šta je predsednik rekao", kaže Vesić.

Ministar Vesić je rekao da kompanija Vansi duguje odgovore na mnogo pitanja na sutrašnjem sastanku počev od toga zašto nemaju dovoljno zaposlenih, pa do toga zašto im ne radi oprema koju su sami kupili i birali.

"Imaju 24 sata, do sutra ujutru, da pripreme plan kako će da reše problem u kome su se našli. Srbija će iskoristiti sva svoja prava koja nam daje koncesioni ugovor u ovakvim situacijama. Srbija je sve svoje obaveze prema koncesionom ugovoru ispunila. Isto očekujemo od koncesionara", istakao je Vesić ranije danas.

 

Komentari (0)

Srbija