Aktuelno

Osuđena devetočlana grupa zbog trgovine heroinom, zatvor od tri do 12 godina

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2023

-

15:43

Osuđena devetočlana grupa zbog trgovine heroinom, zatvor od tri do 12 godina
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu osudilo je devetočlanu grupu na kazne zatvora od tri do 12 godina, zbog trgovine heroinom na teritoriji Srbije, Slovenije, Holandije, Turske i Dominikanske Republike.

Prvostepenom presudom Vinko Rakonjac je osuđen na kaznu zatvora od 12 godina, Dejan Nedović na sedam i po, Vladimir Bošković na osam, Enver Selmović na sedam i po, Dragan Tomić na sedam, Zoran Janjušević na osam, Dejan Avramović na sedam i po godina, Vladimir Lakić na sedam i Miroljub Jovanović na kaznu zatvora od tri godine.

Rakonjcu, Nedoviću, Selmanoviću, Tomiću, Avramoviću, Lakiću i Jovanoviću se u kaznu zatvora uračunava vreme provedeno u pritvoru, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Istom presudom okrivljenima je izrečena mera bezbednosti oduzimanja predmeta, odnosno više od kilogram heroina.

Okrivljeni su obavezani da sudu nadoknade troškove postupka o čijoj visini će biti naknadno biti odlučeno. Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da izjave žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Svi su osuđeni za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Takođe, ovo je druga prvostepena presuda pošto je prvu Apelacioni sud ukinuo i naložio da im se ponovo sudi.

Ova kriminalna grupa se tereti da je od 2011. do 2012. godine vršila prenos oko 11 kilograma heroina koji je nabavljala u Turskoj, pa preko pripadnika organizovane kriminalne grupe distribuirala preko Slovenije ka Holandiji i Dominikanskoj Republici.

Komentari (0)

Srbija