Aktuelno

Vlasnički pas napao dete u Železniku, u stabilnom stanju nakon intervencije u Dečjoj klinici u Tiršovoj

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

09/07/2023

-

08:48

Vlasnički pas napao dete u Železniku, u stabilnom stanju nakon intervencije u Dečjoj klinici u Tiršovoj
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnički pas napao je dete u Železniku i ono je prebačeno u Dečju kliniku u Tiršovoj. Nakon intervencije je u stabilnom stanju i nije životno ugroženo, rečeno je za Euronews Srbija u bolnici.

Do napada je došlo juče oko 19.30 sati. U Hitnoj pomoći je za RTS rečeno da su roditelji četvorogodišnje dete odmah odvezli u kliniku u Tiršovoj, gde je ono odmah operisano. Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je da je u brutalnom napadu pas detetu zubima maltene rasporio trbušni zid i da mu je "deo 12-palačnog creva bio izvučen van tela".

Otac je odmah stavio u kola dete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi na putu do bolnice - da sve što ima skine sa sebe i gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje.

Iz Tiršove su za Euronews Srbija naveli da se dete nalazi kod njih i da se nakon lekarske intervencije, koja mu je odmah ukazana, oseća stabilno.

"Dete je primljeno sa izuzetno teškim povredama. Urađena je hitna operacija koja je dugo trajala. Trenutno je stabilnog stanja i nije vitalno ugroženo", potvrdili su oni.

Devojčica je trenutno stabilnog i dobrog opšteg zdravstvenog stanja, ali je teško davati dalje prognoze, izjavila je za Tanjug specijalista anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije u ovoj klinici Zorana Stanković. 

"Odmah je primljena na jedinicu za intenzivno lečenje naše klinike. Tu je kompletno obrađena i odmah je ušla u operacionu salu, gde je rađena intervencija, koja je trajala oko tri sata. Nakon toga je prebačena na jedinicu za intenzivno lečenje. Dobrog je opšteg stanja i urednog radnog postoperativnog toka. Vrlo je teško davati prognoze za dalje, ona je trenutno stabilna i dobrog opšteg stanja", rekla je Stanković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija