Aktuelno

U Vrbasu formirana Komisija za štetu nastalu od nevremena

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2023

-

14:34

U Vrbasu formirana Komisija za štetu nastalu od nevremena
U Vrbasu formirana Komisija za štetu nastalu od nevremena - Copyright Miljan Svorcan

veličina teksta

Aa Aa

Opštinski štab za vanredne situacije Vrbasa održao je danas hitnu sednicu nakon velikog olujnog nevremena, na kojoj je odlučeno da se formira Komisija koja će primiti i razmotriti prijavljenu štetu nastalu gradonosnom olujom koja je u četvrtak uveče pogodila Vrbas i okolinu.

Na sednici, kojom je predsedavao predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević, odlučeno je da se otvori i posebna kancelarija u prizemlju zgrade opštine za predaju zahteva građana koji su pretrpeli štetu, navodi se u saopštenju Opštine Vrbas.

Kako se dodaje, opštinu Vrbas će postetiti i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede da zajedno sa članovima štaba obiđe teren i sagleda razmere nastale štete.

Istovremeno, Rojević je pozvao građane da prijave sva oštećenja na usevima, pokretnoj i nepokretnoj imovini na brojeve telefona 021/795-40-89, 021/795-40-87 i 064/805-31-32.

"Lokalna samouprava će u saradnji sa Pokrajinom i Republikom definisati sve potrebne mere oporavka, organizaciju i sprovođenje zadataka obnove. Građani Vrbasa i svih mesta naše opštine, mogu biti sigurni da ćemo učiniti sve kako bi se otklonile posledice nezapamćene nepogode", rekao je Rojević.

Prema prvim nezvaničnim procenama, nevreme i grad veličine oraha pričinili su ogromnu štetu voću, i svim poljoprivrednim kulturama.

U naseljenim mestima, na stambenim i pomoćnim objektima, oštećeni su krovovi i polomljena prozorska stakla, a zabeležena je i šteta na automobilima.

Nakon popodneva i nevremena koje je pogodilo severozapadni deo Bačke, Sombor i okolinu, grad veličine oraha se stuštio na Vrbas i Kucuru, a pre toga na Apatin, Odžake, Srpski Miletić, Čurug i Srbobran, da bi nakon Bačke nastavio prema Potisju i Zrenjaninu.
 

Komentari (0)

Srbija