Aktuelno

Novi snimak nasilja: Muškarac udarao i šutirao ženu nasred ulice, Tužilaštvo: Istraga je u toku

Komentari

Autor: Euronews Srbija/J.S.

19/07/2021

-

12:44

Novi snimak nasilja: Muškarac udarao i šutirao ženu nasred ulice, Tužilaštvo: Istraga je u toku
Novi snimak nasilja: Muškarac udarao i šutirao ženu nasred ulice, Tužilaštvo: Istraga je u toku - Copyright Instagram.com/moj_beo_grad

veličina teksta

Aa Aa

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako muškarac fizički napada ženu u Ulici dr Ivana Ribara na Novom Beogradu. Na snimku se vidi kako je pesnicama udara i šutira, dok žena na kraju ostaje da leži na asfaltu. 

Snimak je objavljen na instagram nalogu "moj_beo_grad". Na nalogu se uz objavljen snimak navode i izjave očevidaca brurtanog incidenta. 

"Dok je žena bespomoćno ležala na podu, muškarac ju je vukao ka autu, pokušavala je da se opire. Na kraju je ipak ušla u auto", piše u objavi uz ovaj jezivi snimak prebijanja na Instagram stranici Moj Beograd.

Kako je za Euronews Srbija rekla Maja Delić protparol Trećeg osnovnog tužilaštva, istraga povodom ovog slučaja je u toku. 

Protiv žene, koja je tokom uviđaja napala policajca, podneta je krivična prijava, dok se za muškarca i dalje utvrđuje za šta će se tačno teretiti.

"Protiv žene je podneta krivična prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti. Za sada čekamo njihove izjave, da se detaljno pogleda snimak i da na osnovu toga odredimo za šta će se sve tačno muškarac tretirati", rekla je Delić za Euronews Sbrija.

Kako je dalje rečeno, oboje su bili pod dejstvom alkohola pa su odvedeni na trežnjenje od 12 sati.

Inače, žena koja je očevidac ovog događaja, rekla je i da je regovala tako što je pozvala policiju, prenosi nalog Moj Beograd. Kaže da nije mogla odmah da ih dobije, ali kada su se javili rečeno joj je da je slučaj već prijavljen.

"Istrčala sam iz stana da probam da uslikam tablice, u slučaju da odu i u tom trenutku je, sva sreća, stigla i policija", navodi ona.

Snimci nasilja preplavili javnost

Ovo je samo jedan u nizu snimaka prebijanja žena koji su u poslednje vreme objavljeni na društvenim mrežama.

Jedan od njih nedavno je uzburkao javnost koja je takođe na društvenim mrežama mogla da pogleda snimak sa kupališta Ade-Ciganlije. Na njemu se vidi kako je muškarac na punoj plaži maltretirao ženu, a da niko u tom trenutku nije reagovao na nasilje. 

Samo nekoliko dana nakon toga, na mrežama se pojavio još jedan snimak nasilja, na kome se vidi muškarac kako šutira devoju. Ona od siline udarca pada i ostaje da leži na zemlji. Serija snimaka koji prikazuju ekstremno nasilje tu se, međutim, nije prekinula.

Ponovo su se na društvenim mrežama pojavila još dva video-snimka koji prikazuju nasilne situacije i brutalne obračune koji su se odigrali na sred ulice, naočigled prisutnih. 

Prijavite nasilje

Nasilje nad ženama se dešava često. Ukoliko znate da neko trpi nasilje u porodici, ili ukoliko ste žrtva nasilja, ovo su brojevi telefona koje možete pozvati iz Srbije:

Nasilje u porodici može se prijaviti policiji na broj 192 ili na 0800-100-600

Ženski centar SOS telefon protiv nasilja nad ženama i decom radnim danom od 10 do 20 časova 011/2645-328

SOS telefon namenjen ženama žrtvama porodičnog nasilja 0800-222-003

SOS telefon za žene i decu žrtve nasilja od 14 od 18 časova 011/3626-006

SOS Dečja linija „Broj za problem tvoj" besplatni i poverljivi pozivi 0800-123456

Autonomni ženski centar - SOS telefon za podršku ženama žrtvama nasilja 0800 100 007

Komentari (0)

Srbija