Aktuelno

Na graničnim prelazima čekanja za putnička vozila i do 120 minuta, na naplatnim stanicama bez zadržavanja

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2023

-

09:35

Na graničnim prelazima čekanja za putnička vozila i do 120 minuta, na naplatnim stanicama bez zadržavanja
Na graničnim prelazima čekanja za putnička vozila i do 120 minuta, na naplatnim stanicama bez zadržavanja - Copyright Tanjug/Siniša Kopunović

veličina teksta

Aa Aa

Prema informacijama Uprave granične Policije, kada je reč o zadržavanju vozila na putničkim terminalima graničnih prelaza u Srbiji, na izlazu iz Horgoša čeka se 120 minuta, a na ulazu 60 minuta. 

Kako se navodi u saopštenju Auto-moto saveza Srbije, na izlazu iz Preševa putnička vozila čekaju 40 minuta, a autobusi na izlazu čekaju 90 minuta. 

Na izlazu iz Gostuna, putnička vozila čekaju 30 minuta. 

Kada je reč o zadržavanjima na teretnim terminalima graničnih prelaza, na izlazu iz Batrovaca čeka se 180 minuta, na izlazu iz Sremske Rače 60 minuta, a na Šidu, na susednom graničnom prelazu Tovarnik, od 05.45 časova, iz tehničkih razloga je došlo do obustave saobraćaja za sve kategorije vozila.

Navedeno zadržavanje teretnih motornih vozila je posledica sporosti u radu susednih graničnih organa, navodi AMS S.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Iz AMSS-a upozoravaju da je svaki vikend u julu kakaterističan po velikom broju vozila i jakom
intezitetu saobraćaja, temperaturama preko 30 stepeni Celzijusa, zadržavanjima na pojedinim graničnim prelazima, čestim prekidima i zastojima zbog kvarova, sobraćajnih nezgoda, ali i povremeno i jačih pljuskova što uvek dodatno opterećuje vozače i putnike. 

Kako navodi, nervoza kod vozača je još jedna opasnost zato je i vožnja u ovakvim uslovima teža.

Komentari (0)

Srbija