Aktuelno

Novo upozorenje RHMZ: Jaka kiša u zapadnoj Srbiji, grad i poplavljen centar na Zlatiboru

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

07/08/2023

-

16:38

Novo upozorenje RHMZ: Jaka kiša u zapadnoj Srbiji, grad i poplavljen centar na Zlatiboru
Tanjug/Dimitrije Nikolić - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas po podne novo upozorenje za Srbiju kojim najavljuju lokalne pljuskove, grmljavinu, a ponegde i veću količinu padavina za kratak vremenski period.

Nad Beogradom su se oko 16 sati nadvili crni oblici, čuje se i grmljavina.  Kiša je počela da pada u nekim delovima grada.

Jako olujno nevreme uz snažne pljuskove i grnljavinu zahvatilo je zapadnu Srbiju oko 16 časova, a u centru Zlatibora padao je grad veličine klikera. Grad je na Zlatiboru padao oko desetak minuta.

Zbog velike količine kiše plavljene su ulice, pa je kretanje bilo otežano. Nema većih oštećenja na nepokretnostima, niti automobilima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

RHMZ naglašava da će u drugom delu dana biti promenljivo oblačno, u centralnim i istočnim predelima suvo, u ostalim krajevima mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom će, kako najavljuju, biti izraženiji na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje gde se ponegde očekuje i veća količina padavina za kratak vremenski period (između 10 i 20, a ponegde i do 30 mm pri pljusku), grad i kratkotrajno jak i olujni vetar. 

Komentari (0)

Srbija