Aktuelno

Vozaču koji je udario dečake na Karaburmi nije određen pritvor, u daljem postupku će se braniti sa slobode

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2021

-

17:35

Vozaču koji je udario dečake na Karaburmi nije određen pritvor, u daljem postupku će se braniti sa slobode
Vozaču koji je udario dečake na Karaburmi nije određen pritvor, u daljem postupku će se braniti sa slobode - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je danas da odredi je danas pritvor za L.G. (38) koji je, kako se sumnja, u nedelju uveče na Karaburmi svojim automobilom udario dvoje dece na pešačkom prelazu pa pobegao i on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Naime, sudija za prethodni postupak mu je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole, rekla je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje i odbrana i tužilaštvo imaju pravo da se žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda.

U tužilaštvu za Tanjug kažu da će se sigurno žaliti.

Tužilaštvo je ranije danas tražilo da se L.G. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i da će uticati na svedoke, jer se branio ćutanjem.

U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je L.G. napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je prolašla policija, kao i da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno adresa prebivališta je pasivizirana.

Takođe Tužilaštvo je ukazalo da je više puta osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja saobraćajna krivična dela.

Osumnjičenom L.G. se na teret stavljaju krivicna dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Krivičnom prijavom L. G. je stavljeno na teret da je dana 18. jula oko 20.15 casova upravljajući putničkim vozilom u ulici Marijane Gregoran izazvao saobraćajnu nezgod tako što je vozilom udario i oborio tri pešaka koji su kolovoz ulice prelazili na obeleženom pešačkom prelazu, a zatim je napustio lice mesta, ostavljajući bez pomoći lica čije je povrede prouzrokovao.

U nezgodi su deca S.B. (2011) i L.B. (2016) koja su prelazila ulicu u pratnji oca zadobila su teške telesne povrede, dok je otac M.B. zadobio za sada lake telesne povrede.

U nastavku postupka tužilaštvo će ispitati i oštećene i svedoke, odrediti medicinsko veštačenje kako bi se utvrdio stepen povreda koje su zadobili ošteceni, kao i saobraćajno tehničko veštačenje radi utvrdivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda.

Komentari (0)

Srbija