Aktuelno

U saobraćajnoj nesreći kod Požarevca poginuo pomoćnik ministra za rad

Komentari

Autor: Tanjug

26/08/2023

-

13:11

U saobraćajnoj nesreći kod Požarevca poginuo pomoćnik ministra za rad
U saobraćajnoj nesreći kod Požarevca poginuo pomoćnik ministra za rad - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć oko 1.30 sati u mestu Ljubičevo kod Požarevca učestvovali su automobil marke "pežo 508" i teretno motorno vozilo "man", a dve osobe su nastradale.

Kako je potvrđeno, poginuli su Miloš Kovačević (1992), vršilac dužnosti pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, iz Sektora za boračko-invalidsku zaštitu, koji se nalazio u svojstvu putnika u automobilu, kao i vozač autombila D. B. (1957).

Uviđaj je izvršen od strane tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Saopštenjem se oglasilo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u kojem se navodi:

"Kolega Miloš Kovačević tokom svog rada u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dao je veliki doprinos unapređenju položaja boraca, ratnih-vojnih invalida i porodica palih boraca, gradeći čvrste i prijateljske veze sa udruženjima iz oblasti boračko-invalidske zaštite. Svojom posvećenošću, ličnim zalaganjem i vrednim radom, kolega Miloš je pomerao granice, učeći svakoga od nas da je svaki problem rešiv, a cilj ostvariv.

Kolega Miloš Kovačević ostaće upamćen, ne samo kao veliki profesionalac u svom poslu i izvanredan kolega koga su svi voleli i poštovali, već i kao čovek koji je duboko i iskreno voleo svoju porodicu, ali i svoju državu i svoj narod. Pamtićemo ga kao oca i supruga, prijatelja i kolegu, ali i velikog patriotu.

Kolektiv Ministarstva izjavljuje porodici Kovaćević najdublje i najiskrenije saučšće povodom tragične smrti kolege i prijatelja Miloša Kovačevića", zaključuje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić takođe je uputio izraze najdubljeg saučešća porodici poginulog pomoćnika ministra Miloša Kovačevića.

"Primite izraze najdubljeg saučešća povodom tragedije koja vas je zadesila. Svi smo cenili Miloša kao dobrog čoveka i odgovornog profesionalca koji je časno i posvećeno radio na odgovornim dužnostima za našu zemlju. Iako smo danas svi na gubitku, Miloš će ostati da živi zauvek u našim srcima“, naveo je ministar Gašić.

    
   

Komentari (0)

Srbija