Aktuelno

Dečak ostao bez noge u Zaječaru: Vozač "golfa" prešao u drugu traku, udario moped na kome su bila dva maloletnika

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Ssrbija

06/09/2023

-

11:15

Dečak ostao bez noge u Zaječaru: Vozač "golfa" prešao u drugu traku, udario moped na kome su bila dva maloletnika
Tanjug/AP/Matt Rourke - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, određeno je zadržavanje M.G. zbog sumnje da je pijan automobilom udario u moped na kom su se vozila dva maloletnika, koji su tom prilikom teško povređeni.

Sumnja se da je M.G. 5. septembra oko 20.20 časova upravljajući "golfom" na lokalnom putu Dubočane-Gologovica, u Zaječaru prešao u suprotnu traku i prednjim delom vozila udario u moped "tomos" na kojem su se nalazila dva maloletnika, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Maloletnici su zadobili teške povrede, a jednom maloletnom licu je od siline udarca amputirana leva noga ispod kolena. Osumnjičeni se udaljio sa lica mesta, ali je ubrzo pronađen i uhapšen.

On će biti saslušan u tužilaštvu u roku od 48 sati.

Po njegovom saslušanju biće razmatrano da li postoje zakonski osnovi da se prema njemu odredi pritvor, obzirom na teške posledice prouzrokovane saobraćajnom nezgodom i obzirom na činjenicu da je napustio mesto nezgode.

U UKC Niš kažu da je na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju, noćas hospitalizovan pacijent, muško dete (12) godina, u svesnom, stabilnom i komunikativnom stanju.

"Nakon hitne, kompletne dijagnostike po trauma protokolu, utvrđeno je da ima povrede leve ruke, odnosno prelom šake, koji je odmah saniran i prelom lakta, o čijem će se daljem načinu lečenja i zbrinjavanju povrede konzilijarno razmatrati u toku dana.", kažu u UKC Niš.

Dodaju da se drugi pacijent iz tog udesa ne leči u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Drugi pacijent je, prema informacijama koje imamo, na dalje lečenje i zbrinjavanje upućen u Beograd", navode u UKC Niš.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija