Aktuelno

Učeniku (10) iz Kragujevca pozlilo na putu do škole, analize pokazale da je pozitivan na opijate

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

08/09/2023

-

15:05

Učeniku (10) iz Kragujevca pozlilo na putu do škole, analize pokazale da je pozitivan na opijate
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Dečaku (10), učeniku četvrtog razreda Osnovne škole "Mirko Jovanović" u Kragujevcu pozlilo je juče na putu od kuće do škole. Zbrinut je u KC Kragujevac, a kako nezvanično saznajemo analize su pokazale da je pozitivan na opijate.

U policiji kažu za Euronews Srbija da rade na rasvetljavanju činjenica i okolnosti. 

Dečaku je pozlilo na putu od kuće do škole, a prvi su mu u pomoć pritekli vršnjaci, koji su zamolili stariju osobu da njihovog druga dovede do škole. Dežurni nastavnici su pozvali Hitnu pomoć i policiju.

"Dečak na lečenju u UKC Kragujevac, u jedinici intenzivne nege Klinike za pedijatriju. Dete je stabilnih vitalnih funkcija i van životne opasnost", rekli su za Euronews Srbija u KC Kragujevac.

Direktor ove osnovne škole Nenad Milovanović tvrdi u izjavi za Tanjug da su navodi pojedinih medija netačni da je učeniku neko dao nedozvoljene supstance u školi, već mu je pozlilo na 300 metara od škole a "prilikom analiza krvi, ustanovljeno da dete ima neke nedozvoljene supstance, ali nije reč o amfetaminu".

Niko od ljudi koje je policija ispitala nije video da je dečaku neko nasilno dao bombonu ili nešto slično, kako je to objavljeno u medijima. 

"Prilikom analiza krvi, ustanovljeno je da dete ima neke nedozvoljene supstance ali nije reč o  amfetaminu", rekao je direktor kragujevačke škole.

On je istakao da se u ovom trenutku ne može znati o čemu se radi, "kakav je lek dete popilo, kada ga je popilo".

Direktor je rekao da je istraga u toku i da je majka dala izjavu policiji. 

"Što se tiče škole, mi smo preduzeli sve što je do nas i bitno je da je dete stabilno. Želim da jos jednom istaknem da roditelji nemaju razloga za brigu, da niko na silu u dvorištu škole učeniku nije dao bombonu u kojoj je bila droga”, istakao je za Tanjug direktor škole. 

Saopštenjem se oglasilo i Ministarstvo prosvete, koji su kontaktirali školu čim su saznali za događaj.

"Prema informacijama koje je Ministarstvu prosvete dostavio direktor škole, učeniku 4. razreda pozlilo je na putu od kuće do škole, što su primetili učenici iste škole koji su bili u blizini i koji su zamolili odraslu osobu da njihovog druga dovede do škole. Škola je odmah pozvala hitnu pomoć, obavestila roditelje i policiju", navedeno je u saopštenju.

Dodaju da je dečak je zbrinut u KC Kragujevac i lekari brinu o njegovom zdravlju, a policija u skladu sa nadležnostima ispituje slučaj.

 

Komentari (0)

Srbija