Društvo

Vanredna inspekcijska kontrola meda u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2023

-

22:23

Vanredna inspekcijska kontrola meda u Srbiji
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je danas da je Veterinarska inspekcija naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda nakon objave u medijima da su od 25 analiziranih uzoraka meda, čak 22 falsifikata.

Kako se navodi, laboratorija koja je radila pomenute analize meda nije ovlašćena da vrši službene kontrole, pa ove rezultate treba uzeti sa rezervom, a nakon dobijenih rezultata vanrednih kontrola ministarstvo će objaviti nalaze. 

"U redovnim kontrolama, koje veterinarska inspekcija svakodnevno sprovodi, nije do sada bilo rezultata koji bi potvrdili pomenute navode u medijima", ističe se u saopštenju.

Ministarstvo poljoprivrede dodaje da je istina da je u prošlosti bilo problema zbog pojave falsifikata na tržištu meda u Srbiji, ali da je zahvaljujući pojačanim kontrolama veterinarske inspekcije u proizvodnji i prometu meda, to smanjeno na najmanju moguću meru.

"Cilj nam je da potrošačima obezbedimo bezbedne i kvalitetne proizvode koji ispunjavaju sve propisane uslove, kao i da se u njihovim deklaracijama nalaze tačne informacije o sastavu i poreklu", navodi se.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija