Društvo

Apelacioni sud preinačio kaznu sinu Željka Mitrovića

Komentari

Autor: S.T.

24/07/2021

-

15:13

Apelacioni sud preinačio kaznu sinu Željka Mitrovića
Apelacioni sud preinačio kaznu sinu Željka Mitrovića - Copyright Društvene mreže

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu usvojio je žalbu javnog tužioca i preinačio prvostepenu presudu Aleksandru Mitroviću, sinu vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, na kaznu kućnog zatvora u trajanju od godinu dana i zabranu upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od dve godine, navodi se na sajtu Apelacionog suda.

Presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu Aleksandar Mitrović, za saobraćajnu nesreću u kojoj je 2013. godine poginula Andrea Bojanić, bio je osuđen na kaznu kućnog zatvora u trajanju od 11 meseci uz primenu mera elektronskog nadzora, te mu je izrečena mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od godinu dana.

"Po nalaženju Apelacionog suda, prilikom odmeravanja vrste i visine krivične sankcije, prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio društvenu opasnost izvršenog krivičnog dela, kao i stepen povrede zaštićenog dobra, s obzirom na to da se okrivljeni kritičnom prilikom kretao znatno većom brzinom od dozvoljene na kritičnom mestu što je uslovilo da je došlo do naletanja na oštećenu", navodi se u odluci suda.

Dodaje da je oštećena  od posledica povreda koje je pretrpela preminula, pri čemu se okrivljeni nakon "ostvarenog kontakta sa pešakinjom nije zaustavio već je nastavio kretanje bez pružanja pomoći nastradalom licu".

"Imajući u vidu navedeno Apelacioni sud je prvostepenu presudu preinačio u pogledu odluke o kazni i izrečenoj meri bezbednosti smatrajući da će se istima u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja", piše u odluci.

U presudi Prvog osnovnog suda navodi se da se Aleksandar Mitrović 18. jula 2013. godine vozio brzinom većom od dozvoljene u naseljenom mestu - 80 kilometara na sat, da je na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici, dok mu je bilo upaljeno zeleno svetlo udario pešaka Andreu Bojanić, dok je bilo upaljeno crveno svetlo za pešake. 

U prvostepenoj presudi je navedeno da je Bojanić zadobila povrede opasne po život i preminula na licu mesta, dok je Mitrović bez zaustavljanja nastavio da vozi.

  

Komentari (0)

Srbija