Društvo

Olga Mitrović biće nova v. d direktorka "Ribnikara"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2023

-

13:33

Olga Mitrović biće nova v. d direktorka "Ribnikara"
Olga Mitrović biće nova v. d direktorka "Ribnikara" - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Učiteljica Olga Mitrović, biće nova v.d. direktorka OŠ Vladislav Ribnikar, saznaje Euronews Srbija. 

Reč je o kandidatu koga je izabralo Nastavničko veće škole, a podržao je i Savet roditelja. Nova direktorka zameniće Anđelu Petrović koja je pre nekoliko dana podnela ostavku na tu funkciju.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas za Tanjug da se u toku nedelje očekuje imenovanje novog vršioca dužnosti direktora OŠ "Vladislav Ribnikar".

"Očekujemo da će do kraja nedelje biti prikupljena sva potrebna dokumentacija. Istog trenutka kada to bude bilo urađeno biće imenovan novi v.d. direktor OŠ Vladislav Ribnikar", rekla je ministarka Đukić Dejanović i dodala da će tada biti saopšteno i ime osobe koja će preuzeti dužnost.

Inače u Ribnikaru se 3. maja dogodila tragedija kada je učenik te škole ubio devetoro učenika i čuvara škole, a ranio šest osoba. Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora smenjena je dotadašnja direktorka Snežana Knežević, koja je školom rukovodila od 2005. godine. Na njeno mesto postavljena je Anđela Petrović, koja se na toj poziciji zadržala tri meseca, a zatim podnela ostavku.

Komentari (0)

Srbija