Društvo

Više sunca, temperatura do 24 stepena: Kakvo nas vreme očekuje narednih dana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/10/2023

-

07:47

Više sunca, temperatura do 24 stepena: Kakvo nas vreme očekuje narednih dana
Više sunca, temperatura do 24 stepena: Kakvo nas vreme očekuje narednih dana - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Razvedravanje je u toku. Danas više sunca, ali svežije nego juče. Maksimalna dnevna temperatura biće do 24 stepena, navodi urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Kako dodaje, jučerašnjim prolaskom oblačnog sistema, u Srbiji je osvežilo i palo malo kiše. Dostupni podaci kažu da je palo između dva i 10 litara kiše po metru kvadrtnom, što je veoma mala količina za ovaj period godine.

"Oblaci sada polako napštaju Srbiju i odlaze dalje na istok. Sa zapada se razvedrava, tako da će u većini mesta danas biti suvo. U danu pred nama smenjivaće se sunčani i oblačni intervali.Po koja kap kiše, moguća je još u najsevernijim predelima Srbije, oko Subotice i Kikinde", kaže Ćirković.

Ono što je osim kiše, obeležilo prolazak oblačnog sistema, jeste i spuštanje nešto svežijeg vazduha sa severa. Danas će zato biti malo svežije nego juče. Najviša dnevna kretaće se od 22 do 24 stepena.

"Vetar je oslabio tako da će danas biti mirnije. U nastavku dana duvaće umeren do pojačan južni i jugozapadni vetar", kaže Ćirković.

Petak i dane vikenda obeležiće smena sunca i oblaka, ali i kiša koja se očekuje u petak širom zemlje. U subotu i nedelju biće suvo i delimično sunčano, a najviša dnevna temperatura kolebaće se malo iznad 20 podeljka.

Komentari (0)

Srbija