Društvo

Rekonstrukcija Smederevskog puta, Šapić: Nadovezaće se na proširen Bulevar kralja Aleksandra

Komentari

Autor: FoNet

26/10/2023

-

15:09

Rekonstrukcija Smederevskog puta, Šapić: Nadovezaće se na proširen Bulevar kralja Aleksandra
Rekonstrukcija Smederevskog puta, Šapić: Nadovezaće se na proširen Bulevar kralja Aleksandra - Copyright FoNet/Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić tokom današnjeg obilaska radova na rekonstrukciji Smederevskog puta najavio je buduće proširenje te saobraćajne deonice, koja će se nadovezati na proširen Bulevar kralja Aleksandra, javlja Beoinfo.

Kako je precizirao, u februaru ili martu naredne godine trebalo bi da počne izrada projektne dokumentacije za proširivanje Bulevara od Ustaničke ulice, gde su, takođe, predviđene četiri trake.

"Ideja je da bulevar, kakav je u delu od Vukovog spomenika pa naviše, bude isti ili sličan i u nastavku, uključujući i Smederevski put koji se na njega nadovezuje", rekao je Šapić i ocenio da to nije lak poduhvat, ali da je odnekud moralo da se krene zbog čega su trenutni radovi i u simboličkom smislu važni.

Naglasio je da koliko god to problema iziskivalo - neće odustati. Šapić je istakao da je vrednost trenutnih radova oko šezdeset miliona dinara, s rokom završetka otprilike u februaru, u zavisnosti od jačine zime.

Prema njegovim rečima, uporedo će se raditi i na rešavanju imovinskih pitanja kako bi i deonica od 3,7 kilometara do kružnog puta sa Leštanima bila završena u što kraćem vremenskom periodu.

"Nadam se da će ovi radovi da pokrenu sve, te da će se u čitav proces uključiti mnoge gradske i druge službe", rekao je Šapić.

 

Komentari (0)

Srbija