Društvo

Muftijstvo vojvođansko dobilo preteće pismo, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić osudio poruke mržnje

Komentari

Autor: Tanjug

06/11/2023

-

16:19

Muftijstvo vojvođansko dobilo preteće pismo, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić osudio poruke mržnje
Tanjug/Vladimir Zubac - Copyright Tanjug/Vladimir Zubac

veličina teksta

Aa Aa

Muftijstvo vojvođansko saopštilo je danas na svojoj Fejsbuk stranici da su na svoju adresu dobili preteće pismo sa vulgarnim porukama, povodom čega je reagovao gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i najoštije osudio pretnje i poruke mržnje iz tog pisma.

"Najoštrije osuđujem pretnje i poruke mržnje upućene Muftijstvu vojvođanskom. Grad Novi Sad je multietnička, multikonfesionalna i multinacionalna sredina i nećemo dozvoliti da nedela neodgovornih i zlonamernih pojedinaca budu ogledalo našeg grada. Oni nikada neće narušiti vekovima stvarane čvrste međuljudske odnose i pokvariti naš skladan suživot", naglasio je Đurić. 

"Ubeđen sam da će nadležni organi identifikovati anonimnog autora pretećeg pisma i da će isti biti procesuiran u skladu sa zakonom", rekao je Đurić, saopštio je Grad Novi Sad.

Kako se navodi u saopšenju Muftijstva vojvođanskog, sadržaj pisma je veoma vulgaran sa pretećim porukama, kao i porukama podrške izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu.

Pismo sadrži poruke mržnje prema Islamu i Arapima, a na kraju pisma se psuju prorok Muhamed i Josip Broz Tito.

Muftija srbijanski i vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić najoštrije je osudio preteće pismo koje je stiglo na adresu Muftijstva.

Ziljkić izražava zabrinutost zbog ovakvog sadržaja pisma upućenog na adresu Muftijstva vojvođanskog i konstatuje da se taj plamen mržnje počeo prenositi i na ovim prostorima.

"Iskreno se nadam da je ovo delo poremećenog pojedinca, a ne većinskog naroda i da tako postupaju samo kukavice, ali nije da se zanemari", rekao je Ziljkić.

Preporuka za vas

Komentari (1)

ja

06.11.2023 23:20

Bože svašta, i dalje ima dovoljno ludih.

Srbija