Društvo

Hajde da razgovaramo o mračnoj, ali i svetloj strani tehnologije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/11/2023

-

16:57

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Šta je smešno u tuđoj nesreći? Ne postoji nijedan čovek koji nekad u životu nije bio osramoćen. Danas, u vreme društvenih mreža, to postaje javno, pojavljuju se snimci koje onda svi vide, a masa komentariše. Svako od nas vrlo lako može da postane žrtva cyberbullyinga, ismejan i izvređan, a zlostavljači obično ne vide u čemu je problem, niti misle da su nešto loše uradili. 

U poslednjih godinu dana dve osobe u regionu su izvrsile samoubistvo zbog ismevanja na društvenim mrežama, nakon što su ih drugi ljudi neovlašćeno snimali, a potom i te snimke podelili na mrežama. Gde je granica izmedju humora i zadovoljstva koje se dobija klikovima? O tome u emisiji "Hajde da razgovaramo" ove subote govori Radmila Vulić Bojović, psihološkinja. 

Međutim, tehnologija ima i svoju svetlu stranu. Nova pesma legendarnog benda The Beatles “Now and then” posebna je po tome što se na njoj po prvi put nakon smrti Džona Lenona mogu čuti svi članovi postave. To je moguće zahvaljujući uplivu veštačke inteligencije. Svetlana Đolović, urednica na Radio Aparatu, bila je gošća emisije "Hajde da razgovaramo" gde je pričala o ovim svetlim stranama tehnologije.

Emisiju "Hajde da razgovaramo" možete gledati u subotu od 14 časova na Euronews Srbija.

Komentari (0)

Srbija