Društvo

Danas smena sunca i oblaka, u utorak i do 22 stepena: Kakva je nedelja pred nama?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/11/2023

-

07:27

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Veoma dinamični uslovi u atmosferi iznad Evrope donose nam periodičnu smenu sunčanih i oblačnih dana. Iznad Srbije danas dolazi do blažeg porasta vazdušnog pritiska što nam samo na kratko donosi suvo i pretežno sunčano vreme, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Danas ćemo tokom celog dana imati smenu sunca i oblaka, a na krajnjem severu se očekuje i poneka kap kiše. 

"Slab vetar promenljivog pravca i nešto više sunčanih perioda omogućavaju i blaži porast temperature, pa će tako u najtoplijem delu dana ponegde biti i do 16 stepeni. U većini mesta ipak neće prelaziti 14. podeljak, ali će subjektivni osećaj biti da je ipak malo toplije", rekla je Gojković.

Kaže da se slične vremenske prilike zadržavaju se i sutra uz porast temperature za više od pet stepeni Celzijusa.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

"Najtopliji dan ove nedelje biće utorak sa temperaturom i do 22 stepena na zapadu zemlje. U Beogradu sutra do 20 stepeni. Toplo i suvo vreme ipak neće potrajati, jer nam već u noći između utorka i srede stiže naoblačenje sa kišom", rekla je ona. 

Prognostički modeli za sredu najavljuju pojačan severozapadni vetar, dugotrajne padavine, ali i intenzivniji pad temperature. S obzirom da se već za kraj ove nedelje prognozira dodatno zahlađenje, na planinama i sneg, maksimalno iskoristite ovih nekoliko sunčanih dana koji su pred nama. 

Komentari (0)

Srbija