Društvo

Oblačno i vetrovito, mestimično kiša, uveče zahlađenje - današnji dan uvod u još hladniji vikend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/11/2023

-

07:06

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kiša, jak severozapadni vetar, a od sutra i pad temperature - tako se može opisati vreme koje će obeležiti kraj ove nedelje, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Naime, kako objašnjava, česti prodori ciklona sa severa Evrope donose nam periodičnu smenu sunčanih i oblačnih dana. 

"Tako je kiša već tokom noći zahvatila severne i zapadne predele, a do sredine dana prava jesenja, dugotrajna kiša padaće u celoj zemlji. Prolazak hladnog fronta donosi nam i osetniji pad temperature, kao i jak do olujni severozapadni vetar, zbog čega su na snazi žuti i narandžasti meteoalarm", rekla je Gojković.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Temperatura će se još danas kretati oko proseka, dakle od 10 do 15 stepeni, međutim već u večernjim satima dolazi do osetnijeg zahlađenja. Približavanje ciklona uzrokuje i jačanje severozapadnog vetra koji će sutra duvati brzinom i do 90 kilometara na čas.

"Za dane vikenda temperatura neće prelaziti sedam stepeni Celzijusa, na planinama će biti oko nule, a kiša već danas u višim predelima prelazi u susnežicu i mokar sneg. Postepeno razvedravanje prognozira se za nedelju i ponedeljak, međutim vrlo brzo nam stižu novi kišonosni oblaci i novo zahlađenje", rekla je Gojković. 

Komentari (0)

Srbija