Društvo

Izlio se Lim u naselju Ivanje, vanredna situacija proglašena u Prijepolju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/11/2023

-

17:54

Izlio se Lim u naselju Ivanje, vanredna situacija proglašena u Prijepolju
Izlio se Lim u naselju Ivanje, vanredna situacija proglašena u Prijepolju - Copyright Tanjug/Dragan Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Reka Lim koja je usled intezivnih padavina u Srbiji i na severu Crne Gore u porastu, izlila se u prijepoljskom naselju Ivanje. Načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Projepolje Izudin Šantić rekao je da je zbog izlivanja Lima zatvorena jedna saobraćajnica u tom naselju, kao i da je iz predostrožnosti od večeras je zatvoren i viseći most u centru Prijepolja.

Prema rečima Šantića, pretpostavlja se da je reka Lim dostigla maksimum i da će u toku noći doći do opadanja. Opštinski Štab za vanredne situacije u opštini Prijepolje je u konstantnom zasedanju kako bi pratili situaciju na terenu i blagovremeno reagovali.

Iz MUP-a su saopštili da su reagovali ovim povodom i naveli da su pripadnici Sektora za vanredne situacije otišli na teren kod Brodareva i Prijepolja, gde će, kako se navodi u policijskom saopštenju, nastaviti da prate situaciju u cilju blagovremenog preduzimanja mera i aktivnosti.

Kako su iz policije saopštili, do rasta vodostaja Lima došlo je usled obilnijih kišnih padavina u toku noći na slivu ove reke na teritoriji Crne Gore, a sve službe republičkog i opštinskog nivoa su preduzele mere iz svoje nadležnosti.

"Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine, za mesne zajednice Prijepolje, Velika Župa, Ivanje i Brodarevo, a Javno preduzeće "Srbijavode" su proglasile vanrednu odbranu od poplava na vodnoj jedinici "Lim – Prijepolje", navodi se u saopštenju.

Reka Lim se još uvek nalazi u svom koritu i trenutno nema opasnosti od njenog izlivanja, a Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP su u pripravnosti kako bi građani bili još bezbedniji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija