Društvo

Zimska služba JKP Beograd put spremna za zimu, dežurstva na 14 baza

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2023

-

10:29

Zimska služba JKP Beograd put spremna za zimu, dežurstva na 14 baza
Zimska služba JKP Beograd put spremna za zimu, dežurstva na 14 baza - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ekipe Zimske službe JKP Beograd put spremno dočekuju zimu i snežne padavine, izjavio je dežurni inženjer Zimske službe JKP Beograd put Pavle Pavlović.

On je rekao da je zimska služba trenutno u nultom stepenu pripravnosti kada je reč o gradskim saobraćajnicama, odnosno prvom za republičke puteve drugog reda.

"Apsolutno spremno dočekujemo zimu, opremljeni smo. U odnosu na nalog koji dobijemo od upravljača, odnosno investitora mi smo spremni da reagujemo i angažujemo dovoljan broj i ljudstva i mašina i, naravno, vozila za čišćenje snega", naveo je Pavlović. 

Istakao je da soli ima dovoljno i da je raspodeljena po bazama i precizirao da zimska služba ima oko 1500 tona soli i kamenog agregata oko 500 tona. Prema njegovim rečima, na gradskim putevima je trenutno angažovano tri vozila, a na republičkim pet vozila koji su tu da intervenišu ukoliko bude potrebe. 

Pavlović je naveo da zimska služba trenutno dežura na svojih 14 četrnaest baza, da je situacija  dobra, temperatura je u plusu i u toku noći, tako da nije bilo potrebe za obimnijim intervencijama, već je urađen obavezni preventivni obilazak i ustanovljeno je da je sve u redu. 

"Dok ne bude nekih većih minusa, odnosno padavina bićemo u stanju pripravnosti", istakao Pavlović. 

Ukazao je da je u najvišem stepenu angažovanja, petom, otprilike 144 kamiona i drugih vozila i oko 250 ljudi u smeni. 

"Poledica je nešto što predstavlja najveći problem za vozače. Mi pratimo temperaturu na 5 santimetara od tla i čim dobijemo po prognozi da će temepratura biti niska, to je nagoveštaj da budemo obazrivi", rekao je Pavlović. 
 

Komentari (0)

Srbija