Društvo

U nekoliko opština u Srbiji i dalje vanredno, pojedina sela treći dan bez struje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/11/2023

-

11:59

U nekoliko opština u Srbiji i dalje vanredno, pojedina sela treći dan bez struje
U nekoliko opština u Srbiji i dalje vanredno, pojedina sela treći dan bez struje - Copyright Tanjug/Branko Lukić

veličina teksta

Aa Aa

U Crnoj Travi i dalje je vanredna situacija. Svi meštani su dobili struju, ali su lokalni putevi i dalje neprohodni, kaže za Euronews predsednik opštine Slavoljub Blagojević. Ekipe su neprekidno na terenu i on očekuje da ti putevi budu očišćeni u narednih sedam dana.


"Vanredno je i u Babušnici. Posle dva dana bez struje, danas samo meštani još jednog sela nemaju električnu energiju, ali se očekuje da je i oni dobiju u toku dana", kaže za Euronews predsednica privremenog organa Ivana Stojičić.

Svi državni putevi su očišćeni, sada se čiste lokalni i mahalski, a u pomoć je pritekla i vojska, kaže Stojičić.

I dalje je vanredno i na delu teritorije Vranja. Većina meštana sada ima struju, ali su brojni lokalni i mahalski putevi i dalje neprohodni, kažu u Štabu za vanredne situacije u ovom gradu. Pomaže i vojska. Meštanima  zaseoka do kojih ne može da se dodje, vatrogasci nose hranu i lekove.    

I u Svrljigu su ekipe komunalnih preduzeća i elektrodistribucije neprekidno terenu. Neka sela su i treći dan bez struje. Glavni putni pravci su prohodni, čiste se lokalni putevi, kažu u opštinskom Štabu za vanredne situacije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija