Društvo

Hladna sreda sa temperaturom do pet stepeni Celzijusa, od sutra toplije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/11/2023

-

07:38

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Sreda će biti jedan od najhladnijih dana u ovoj sedmici sa temperaturom do samo pet stepeni Celzijusa. Uz kišu, sneg i vetar činiće se da je još hladnije, rekla je urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Kako je objasnila, danas će biti hladno, ali će radijatori u stanovima biti topli.

"Formula po kojoj naše toplane rade uzimaju u obzir temperaturu izmerenu u sedam, 14 i 21 čas. Ako je dobijena vrednost manja od 12 stepeni Celzijusa, radijatori će biti topli", kaže Ćirković.

Dalje, navodi da se centar dubokog ciklona pomerio dalje, istočno od Srbije. Međutim, i dalje je dovoljno blizu da utiče na vreme, pre svega u prepodnevnim satima.

"To znači da će prepodne biti dosta oblaka i mešovitih padavina, kiše i snega. Sredinom dana kreće razvedravanje, najpre u Vojvodini i Beogradu a potom i u ostalim predelima. Dakle, u severnim predelima danas će biti sunčano", kaže Ćirković.

Oblaci se danas kreću vrlo brzo, i to zahvaljujući jakom vetru koji duva i u prizemlju i na visini. U nastavku dana činiće se da je hladnije upravo zbog vetra. Temperatura će biti niža nego juče i kretaće se od tri do pet stepeni Celzijusa.

U nastavku nedelje toplije, i to osetno. Ponovo će početi da duva košava i to topla koja će već u petak pojednim mestima doneti 20 stepeni. Zbog osetnog otopljenja, na planinama očekujemo naglo topljenje snega. Za vikend ponovo hladno. 

Komentari (0)

Srbija