Društvo

U beogradske škole stigli poklon vaučeri za đake i zaposlene: Evo u kojim radnjama mogu da se iskoriste

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/11/2023

-

09:47

U beogradske škole stigli poklon vaučeri za đake i zaposlene: Evo u kojim radnjama mogu da se iskoriste
Osnovna škola "Sveti Sava" - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

U beogradske osnovne i srednje škole i vrtiće već su stigli novogodišnji vaučeri od Grada u iznosu od 6.000 dinara. Do kraja nedelje biće podeljeni svim roditeljima. Za porodice kojima deca ne idu u vrtić vaučere mogu podići u opštini. Potrebno je samo da roditelji ponesu zdravstvenu knjižicu deteta.

Vaučere će, kao i prošle godine, dobiti sva prestonička deca, od novorođenčadi do maturanata srednje škole i svi zaposleni u obrazovnim ustanovama na teritoriji glavnog grada. Takođe, pravo na poklon vaučer imaju i deca koja nisu obuhvaćena vaspitno-obrazovnim programom, a jedan od roditelja ili staratelja ima prebivalište ili stalno boravište na teritoriji Grada.

Grad je ove godine podelio ukupno 380.000 vaučera u vrednosti od po 6.000 dinara za kupovinu zimske i letnje odeće i obuće, opreme za sport, rekreaciju i zabavu, školske opreme, proizvoda za bebe i igračaka.

Poklon vaučeri mogu se iskoristiti u objektima kompanija Planeta Sport, Dexy Co Kids, Sport Vision, N Sport i Trendmaker. Ukupna vrednost ugovora je 2,28 milijardi dinara. Vaučeri će važiti od decembra 2023. godine do 1. marta 2024. godine u maloprodajnim objektima, kao i na onlajn sajtovima.

U Gradskoj opštini Zvezdara kažu da su počeli podelu vaučera, a za te namene otvoren je poseban šalter.

"Šalter radi od ponedeljka do petka od 07.30 do 15.30 časova. Neophodno je da roditelji donesu na uvid svoju ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu deteta kao i dokument na kome je jedinstveni matični broj deteta (JMBG). Deca koja imaju prebivalište na teritoriji Beograda, a pohađaju školu koja se nalazi van Beograda, neophodno je da donesu i potvrdu te škole", rekao je za Tanjug predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić. 

Na šalteru vaučere mogu dobiti roditelji čija deca ne idu u vrtić, a sva deca koja idu u vrtiće, osnovnu i srednju školu, vaučere će dobiti u tim ustanovama.

Poklon-vaučeri se mogu preuzeti do 15. februara, a iskoristiti do 1. marta 2024. godine.

"Vaučer ima vrednost 6.000 dinara i namenjen je za kupovinu na sajtovima i radnjama. Povećali smo asortiman robe koju će moći da podignu u više prodavnica, a uveli smo i mogućnost kupovine bebi-opreme i igračaka. Vaučeri ne moraju da se iskoriste prilikom jedne kupovine, a omogućena je i doplata pri kupovini", rekao je Jeremić. 

 

Komentari (0)

Srbija