Društvo

Kontigent Vojske Srbije svečano ispraćen u Liban: Tamo će pri misiji UN služiti šest meseci

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2023

-

16:37

Kontigent Vojske Srbije svečano ispraćen u Liban: Tamo će pri misiji UN služiti šest meseci
Kontigent Vojske Srbije svečano ispraćen u Liban: Tamo će pri misiji UN služiti šest meseci - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

veličina teksta

Aa Aa

U kasarni "Ribnica" u Kraljevu danas je održana vojna svečanost povodom ispraćaja novog kontingenta Vojske Srbije u mirovnu operaciju Ujedinjenih nacija u Libanu.

Kontingent čine pešadijska četa iz sastava Druge brigade kopnene vojske, štabni oficiri, koji će biti angažovani u komandi misije i grupa specijalističkih oficira zaduženih za podršku našem kontingentu. 

Oni će narednih šest meseci u sastavu mirovnih snaga izvršavati odgovorne zadatke na očuvanju mira u sektoru "Istok" mirovne operacije Ujedinjenih nacija u ovoj bliskoistočnoj zemlji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Svečanosti su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-major Tiosav Janković, načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Zoran Dragićević, predstavnici jedinica Vojske Srbije, verskih zajednica i organa lokalne samouprave, te rodbina i prijatelji vojnika i starešina koji se upućuju u mirovnu operaciju.

Starović je komandiru pešadijske čete kapetanu prve klase Miljanu Đuriću uručio zastavu Republike Srbije, a pripadnicima Vojske Srbije poželeo uspešnu realizaciju dodeljenih zadataka u zoni operacije i siguran povratak u otadžbinu.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine, a osim kontingenta u sektoru "Istok", trenutno je u ovoj operaciji raspoređen i vod Vojske Srbije za zaštitu mirovnih snaga u sektoru "Zapad".

 

Komentari (0)

Srbija