Društvo

Napadnut lekar u KBC Zvezdara: Zadobio teške telesne povrede

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/12/2023

-

11:17

Napadnut lekar u KBC Zvezdara: Zadobio teške telesne povrede
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

KBC Zvezdara potvrdila je danas da je tokom dežurstva, 27. decembra fizički napadnut lekar Ž.V. i da je zadobio teške telesne povrede. Uprava i zaposleni u KBC Zvezdara osudili su napad na kolegu.

"KBC Zvezdara je dana 27.12.2023 je bila dežurna ustanova za grad Beograd u okviru gradskog dežurstva. Doktor specijalista Ž.V je tokom dežurstva i pregleda pacijenta fizički napadnut u 23.45 sati i tom prilikom zadobio tešku telesnu povredu", navedeno je u saopštenju te ustanove.

O napadu na lekara odmah su obaveštene sve nadležne službe, a policija je izašla na lice mesta.

"Uprava i zaposleni u KBC Zvezdara oštro osuđuju napad na zdravstvene radnike i sarađivaćemo sa svim nadležnim službama kako bi se osoblje adekvatno zaštitilo. Verujemo u rad nadležnih institucija i nadamo se da će ovaj napad na zdravstvenog radnika biti najstrozije sankcionisan", navode u saopštenju. 

Policija će Prvom osnovnom javnom tužilaštvu podneti krivicčna prijavu protiv identifikovanih izvrsioca, a zbog krivicnog dela nasilničko ponašanje i krivičnog dela teška telesna povreda.

"Od strane tužilastva naloženo je nadležnoj policijskoj upravi da pre dostavljanja prijave preduzmu sve neophodne mere u cilju utvrđivanja celokupnog događaja i da prikupe sve materijalne dokaze", navedeno je u saopštenju Prvog osnovnoj javnog tužilaštva.

 

Komentari (0)

Srbija