Društvo

Jovan iz Malog Orašja završio humantiranu trku do manastira: Prikupio novac za oporavak ranjenih tokom masovnog ubistva

Komentari

Autor: Fonet

31/12/2023

-

14:14

Jovan iz Malog Orašja završio humantiranu trku do manastira: Prikupio novac za oporavak ranjenih tokom masovnog ubistva
Jovan iz Malog Orašja završio humantiranu trku do manastira: Prikupio novac za oporavak ranjenih tokom masovnog ubistva - Copyright Prinstscreen YouTube/PRVA

veličina teksta

Aa Aa

Jovan Mitrović, čiji su rođeni brat Petar i brat od strica Marko, ubijeni u masakru 4. maja u Malom Orašju kod Smedereva, završio je humanitarnu trku ka manastiru Tumane i jutros se pričestio.

Time je ispunio neostvarenu želju svog brata Petra, koji je bio vernik i želeo da peške ode na hodočašće do manastira Tumane i tamo se pričesti.

Jovan je na humanitarnu trku, dugu više od 90 kilometara, krenuo kako bi prikupio novčanu pomoć za oporavak teško ranjenih tokom masovnog ubistva. Kako je naveo, i njega samog je iznenadilo što je uspeo da uradi takvu stvar.

"Nije bilo lako, ali imao sam ozbiljan motiv da izguram to i da mi bude još draže kada sam stigao u manastir. Pred cilj sam i suze pustio. Umoran sam, ali mi je drago što sam uspeo i osećaj je neverovatan", rekao je Jovan Mitrović za Tanjug.

Za tragično nastradalog Petra govorilo se da je bio dobri duh Orašja, pokretačka snaga druženja, folklora, pun energije i dobrote za sve. Jovan je preuzeo inicijativu da, ispunjavajući zavet svoga brata, učini ono što bi njegov brat želeo, da kroz taj čin pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija - ranjenima i njihovim porodicama.

Time je ispunio želju brata Petra, ali i omogućio brojnim građanima Srbije i iz sveta da daju svoj doprinos za lečenje i rehabilitaciju ranjenih. Akcija prikupljanja novca traje još danas i to na broj računa: Jovan Mitrović, 160-6000000847092-76. Svrha uplate je: pomoć ranjenima u Malom Orašju.

Komentari (0)

Srbija