Društvo

Danas toplije uz padavine, narednih dana čeka nas prava temperaturna klackalica

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/01/2024

-

07:16

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Početak nove radne nedelje doneće nam novu promenu vremena ali i česte temperaturne oscilacije. Temperature će se danas kretati do devet stepeni.

Sinoć je počeo da duva južni vetar koji je bio samo uvertira u promenu vremena. Novo naoblačenje zahvatilo je Srbiju, i u narednim satima očekuju se sneg i ledena kiša. U zapadnom delu zemlje je uključen naradzasti meteoalarm kao znak upozorenja, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Meteorološka služba upozorava da su mogući problemi u saobraćaju, kao i da može doći do taloženja leda i zaleđivanja na žičarama, tornjevevima i drugim antenskim stubovima.

Kiša u zapadnim i severozapadnim predelima

Promena vremena ovog puta odigrava se zbog ciklona iz Norveške koji se pomera ka istoku. Sa njegovim pomeranjem, stižu i oblaci i padavine do nas.

U narednim satima kiša će padati u zapadnim i severozapadni predelima. Moguće je da će se kiša, zbog niske temperature u prizemlju, lediti pri tlu.

Na planinama će provejavati susnežica i sneg. Kako dan bude odmicao, tako će se padavninska zona širiti dalje ka istoku u jugu.

Promenu vremena uvek prati i promena pravca vetra. Vetar je promenio pravac na južni i u narednim satima duvaće umerenim do pojačanim intezitetom.

Porast temperature

Južni vetar nam osim kišonosnih oblaka, donosi i otopljenje. U danu pred nama biće osetno toplije nego juče. Maksimalne temperature kretaće se od četiri do devet stepeni.

Naredne dane obeležiće vrlo promenljivo vereme sa čestim temperaturnim oscilacijama. Današnje padavine prestaju sutra, ali već od srede novi talas oblaka zahvatiće Srbiju.

Temperatura će, simbolično možemo reći, biti na klackalici. Sa današnjih devet, sutra na četiri do pet stepena, pa potom idemo i do 14 stepeni.

Komentari (0)

Srbija